Gå til hovedinnhold

Vigselsrett: Medlemsfordel eller teologi?

Vigselsretten kan snart ryke for flere av de svenske pastorene. Nye regler sier at man må være medlem av et trossamfunn for å få lov til å vie folk. Det betyr for eksempel at flere av de frie pinsemenighetene er nødt til å melde seg inn i den organiserte pinsebevegelsen i Sverige for å beholde vigselsretten. Eller så må de forsøke å gjøre om den lokale menigheten til et minitrossamfunn.

Men det står ikke i Bibelen at pastorer, eller noen andre i menigheten, skal vie folk. Det enkleste for de svenske pastorene er rett og slett å slutte å vie folk. Da slipper de å gruble over hvilken organisasjon de skal melde seg inn i.

Avisene Dagen i Sverige og KS i Norge skrev for et par dager siden om vigselsretten og de svenske pastorene. Det samme viste nettsidene til pinsebevegelsen i Sverige. Artiklene forteller at pastorene som mister vigselsretten kan melde seg inn i pinsebevegelsen i Sverige for å beholde den. Men hvorfor er det ingen som skriver at pastoral vigselsrett ikke nevnes i Bibelen? Hvorfor prioriterer man medlemsfordeler foran teologi?

Kommentarer