Gå til hovedinnhold

Jan Kåre Christensen skjeller snart ut deg også

Jan Kåre Christensen er en blogger som skjeller ut kristne enkeltpersoner og miljøer på en måte jeg ikke har sett maken til. Han trekker frem norske pastorer og evangelister med fullt navn og kaller dem for satans tjenere, falske profeter, manipulatorer, forførere, syke, syndere, demoniske, livsfarlige, en gjeng med djevler, vulgære, selvopphøyde, psykopater, feige, kjeltringer osv.

Nylig ble også jeg rammet av hans utskjellinger. Han hadde funnet ut at jeg tror på Bibelen når den sier at Jesus er Gud, altså det samme som hva flere milliarder kristne har som trosgrunnlag.

Det kan være greit å kjenne til Christensens debattoppførsel før man samtaler med ham, så vet man hva man går til.

Om en relativt kjent kristen person skriver han: "Du ser på hele ham at han er påvirket og inntatt av urene åndsmakter fra demoner. Selv ansikt utrykket hans bærer preg av at han er under sterk demonisk og syndig innflytelse."

Om en person som er godt kjent i Pinsebevegelsen, skriver han: "en virkelig ond person".

Det er få som slipper unna Christensens vrede: "Kristen Norge styres og ledes av en gjeng med Djevler!"

Om en person som han er uenig i, skriver han: "Derfor er det så viktig at han blir «ryddet» av veien". Om andre skriver han metaforisk at de skal ribbes og få hodet hogget av. Christensen mener antagelig ikke å oppfordre til vold, men språkbruken er skremmende.

Christensen navngir gjerne personer i kristne miljøer som han mener har dårlig moral. Samtidig er han er åpen om at han, angivelig frisk som en fisk, fikk legen til å skrive ut en sykemelding for å få tilbake utgiftene til en reise som det ikke ble noe av:

"
For å få dette refundert måtte jeg til legen for å nærmest lyve på meg en sykemelding." "Jeg måtte avbestille billett og alt. Jeg hadde lagt ut av egen lomme 3-4.000 tusen kr. Jeg fikk pengene igjen ved at legen min skrev ut en sykemelding etter hans egen anbefaling da jeg var blitt påført dette uten å kunne benytte meg av reisen."

Christensen stjeler også gjerne bilder fra andre. Han mener han har rett til å ta bilder som ligger offentlig ute, han setter seg dermed over norsk lov. Det hjelper lite å forsøke å gi ham voksenopplæring i hva norske lover sier, han bryr seg ikke.

Legger du inn kommentar på bloggen hans, sletter han den hvis kommentaren ikke er til hans fordel. Sender du privat e-post, legger han det ut på bloggen. Dukker han opp på din blogg og du svarer ham der, skriver han gjerne tre kommentarer før du rekker å svare. Og på sin egen blogg kan han påstå at du har skrevet noe som du slett ikke har skrevet.

Christensen stempler flere av sine teologiske meningsmotstandere som narsissister (altså at de er sykelig selvopptatte). Om seg selv har han derimot mye bra å si:

Han mener han er et forbilde for andre når det gjelder ekteskap: "Tror vi er her et forbilde, og hemmeligheten til å «lykkes» er ikke så vanskelig om enn ønsker det."

Han mener også at han har skrevet verdens beste artikler om Israel: "Tror at jeg har skrevet noen av de aller beste artiklene som er blitt skrevet om Israel,:"

Han mener også at han er en profet: "Min tjeneste er også av en profetisk dimensjon. En profetisk salvelse som jeg har, den ser også hvem som står «bak» en person, om det er Gud eller Satan."

Han mener også at han kan sammenlignes med apostlene i Bibelen: "Min tjeneste og gjerning er også av Apostolisk art."

Det er vanskelig å vite hvordan man best skal forholde seg til Christensens utskjellinger og tyverier.
Jeg har fått e-post fra andre som er rammet og som er fortvilet. Christensen gjengir også e-poster som han selv har fått fra folk som er sjokkerte over hans oppførsel. Jeg har på generelt grunnlag skrevet denne artikkelen om hva norsk lov sier om rettigheter til bilder og om skremmende oppførsel. Bilderettighetene er plankejuss, Christensen har ikke rett til å ta andres bilder, det er ikke noe å diskutere. Men hvor grensen går for skremmende og plagsom oppførsel, vet jeg ikke.


- - - - - - - - - - - -
Oppdatering 5. desember 2017: Christensen er dømt i to rettsinstanser for sin oppførsel på nettet. Han anket til Høyesterett, der sa man nei takk. Han sendte så saken til til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, også der ville man ikke ta saken opp. Les mer i avisen Adressa.

Kommentarer

Sjur Jansen sa…
Det er stadig folk som vil kommentere denne artikkelen, men jeg har satt strek.