Gå til hovedinnhold

Den norske kirkes nattverdforbud



Sjefen i Den norske kirke, Atle Sommerfeldt, vil ikke at folk skal dele nattverd i hjemmene mens kirkene er stengt under koronakrisen. Det er bare hvis liv og helse er truet at en ikke-prest kan dele nattverd hjemme som en nødløsning, er beskjeden fra ham.

Dermed har Den norske kirke snudd opp ned på hvordan nattverd beskrives i Bibelen. De første kristne hadde ikke prester eller kirker, men møttes i hjemmene til middag og tok brød og vin som da allerede sto på bordet, for å minnes Jesus.

Dessverre ser man nok en gang at hierarkiene og de ikke-bibelske kirketradisjonene brukes til å binde folk. Det er trist.

Les mer om nattverdens historie her.

Og her.

Og les om hvordan paven ødelegger nattverden

Samtidig varsler Den norske kirke i nyhetsbrev at 75 personer har søkt om å få begynne på prestestudiet høsten 2020 og at dette er en økning fra tidligere år. Hvorfor lærer man ikke i prestestudiet hvordan de første kristne praktiserte sine samlinger?

Eller hvis man faktisk lærer om de første kristne, hvorfor læres man opp til å gjøre det annerledes enn dem? Det er som om prestestudiet forbereder studentene til livet i et bestemt kirkesamfunn.

Det kan sammenlignes med at studiene i statsvitenskap skulle være utformet for å forberede studentene til ansettelse i et bestemt politisk parti, slik som Høyre eller SV.

Det er en del å rydde opp i her.

Kommentarer

Trumpeter sa…
Heilt enig.
Kan vere fint å lese Bibelen igjen, istadenfor å la seg villede av kirkepolitiske tradisjonar.
"Så ofte som de gjer det, gjer det til minne om meg!"