Gå til hovedinnhold

Hussamling i Bærum 20. april 2007

Alle som har lyst, kan komme på besøk til Marianne og Dag Åsbjørn Johansen i Bærum fredag 20. april kl 18 til hussamling. Ring gjerne til dem, tlf 48 11 49 50, og si fra hvor mange som kommer.

Det blir mat, prat, musikk, samt et innslag fra Dag Åsbjørn om Bibelen der nådegaver, frukter og saligprisninger blir koblet sammen.

Marianne og Dag Åsbjørn har drevet familiehusmenighet i mange år. Nå har det dukket opp noen få andre husmenigheter i Norge og disse har begynt å besøke hverandre. Husmenigheten jeg er med i, besøkte Marianne og Dag Åsbjørn for første gang forleden og hadde en fin kveld. Nå tar de initiativ til en større samling hjemme. Man behøver ikke selv være med i en husmenighet for å komme.

I husmenigheter pleier man å møtes rundt et måltid og bruke god tid til samtale. Det er ikke noe i veien for å ha ulike forberedte innslag også, men dette er ikke noe obligatorisk slik det er med preken i tradisjonelle menighetssamlinger.

Tyngdepunktet i en husmenighet ligger gjerne i en gruppe som bytter på hvilket hjem de møtes i. Ved å møte også andre husmenigheter på kryss og tvers i ulike samlinger, får man en bredere forståelse av bibelske temaer. Man blir testet på sine tolkninger og man lærer ofte noe nytt. Og det er mulig å kommentere andres innslag, noe som er umulig i vanlige gudstjenester.

Les mer om Marianne og Dag Åsbjørn på den splitter nye bloggen til Marianne her og her.

Kommentarer