Gå til hovedinnhold

Klovnekirke brukte bibelen som fotball



 
Det var nylig Super Bowl i USA, det er den årlige finalen i amerikansk fotball. Som underholdningsinnslag i en scenekirke samme dag etterlignet man sporten og sparket en bibel på tvers av scenen, faktisk helt ut til publikum. Og tilbake igjen. Flere ganger.

Det var ikke et impulsivt innslag fra noen i salen som ikke tenkte seg om, men ble utført av pastorene. For etterpå skulle de bruke fotballmetaforer i prekenen.

Kirken heter Crossroads Church og ligger i Cincinnati. Det er den fjerde største kirken i USA og er den som vokser raskest.

Jeg skrev om sirkusgudstjenester i 2013 og refererte der enda ti år tilbake. Så klovnekirker har vi hatt lenge. Men klovnekirke er kanskje ikke dekkende nok i dette tilfellet, for jeg har aldri sett en klovn sparke bibelen. 

Hadde noen foreslått å bruke bibelen som fotball i en liten hjemmemenighet, ville noen andre forhåpentligvis ha sagt at det er en dårlig idé. Paulus skriver i bibelen at kristne skal rettlede hverandre. I ikke-hierarkiske menigheter er det rom for det. 

Men i scenekirker er det ikke rom for rettledning på tvers. Det er ikke bare verdiene som er dårlige i denne klovnekirken, også organiseringen må ta noe av skylda for dette sceneinnslaget.

Her er en reportasje fra kirken:

https://www.youtube.com/watch?v=2oKDaLSNrLA


Kommentarer