Gå til hovedinnhold

Er du kreasjonist? I Sverige er det et museum om fossiler og skapelse.

I Sverige fins et museum som viser frem fossiler ut fra et kreasjonistisk perspektiv. Museet ligger i Umeå på østkysten omtrent på høyde med Trondheim i Norge. Det er Mats Molén som driver museet. Han har skrevet flere bøker om kreasjonisme, den mest kjente er Vårt ursprung?

Hvert år er det en stor messe i Umeå, det er faktisk Sveriges mest besøkte messe, i følge reklamen, med 120 000 besøkende og 850 utstillere. Den er inndelt i områder som teknikk, fritid, bolig, ung osv. I år (2009) er datoen 1.-9. august.

Skapelsesmuseet pleier å ha en utstilling på messen, og da er det behov for frivillige til å bære, skru sammen utstilling, servere vafler osv. Her selger man også ekte fossiler. Er du kreasjonist, kan du ta kontakt med museet på deres nettsider og tilby gratis hjelp, så får du kanskje en annerledes sommer i år.

På nettsidene til Genesis finner du spørsmål og svar innen de vanligste emnene innen kreasjonisme.

Kommentarer

Are Karlsen sa…
Dette er et interessant tema som fortjener oppmerksomhet!
Anonym sa…
Skremmende at kreasjonisme vokser i Skandinavia - som er det mest ateistiske (takk og lov) stedet i verden.
Ruben sa…
Har selv sett det meste av dr. Dino, og må si han har mange gode poeng. Samtidig hopper han bokk over mange komplekse spørsmål, og bortforklarer det som er vanskelig med skarp humor. Har blitt mer skeptisk den siste tiden.

Konseptet ser ut til å stivne fast i låste dogmer, og når kritikken kommer, besvares den overfladisk og til tider med aggresivitet. Ikke bra.

Personlig er jeg mer intressert i å prate om det enkle evangeliet når jeg møter ikke-troende. Om emne "skapelse" kommer opp, så er det befriende å kunne svare at det finnes kristne med gode argument på "begge sider". Evolusjon trenger ikke være en motsettning til Gud. På den måten glir samtalen over på mer sentrale ting i troen.

Intresssant emne å lære mer om, men ikke noe jeg ønsker å bli fanatisk på :)
Ruben sa…
En tanke: når man tillater seg selv å la perifere spørsmål fobli nettopp det, perifere - så er det mye lettere å komme til essensen i troen: kjærligheten.

Det blir ofte unødvendig mange "snublesteiner" i veien når en oppriktig sjel vil lære mer om Gud og Bibelen. Vår nyskjerrighet bør brukes til å lære mer, uten å bli dogmatisk / bastant. Det er så mye vi ikke kan vite med sikkerhet når det gjelder skapelsen. Menneskelige teorier blir fort så store og "sikre" at de tar over fokuset på det essensiellet. Dette gjelder begge leire. Og dette emnet ligger nok høyt på listen over vanlige "snublesteiner" som overtar oppmerksomheten Jesus skulle hatt.

For min del blir jeg mer ydmyk i møtet med så omfattende spørsmål. Det er så stort og heftig at våre teorier og tolkninger bare blir et forsiktig forsøk på å forklare noe vi ikke har forutsettinger for å forstå fullt ut. En påminnelse om Guds mektige skaperkraft uavhengig av hvilke metoder og tidsrammer det skjedde innenfor.