Gå til hovedinnhold

Oppskrift på misjon finnes i Lukas 10

For en stund siden ble jeg invitert hjem til et ektepar noen kilometer unna. De hadde fått besøk av Steve Hill. Det er mange som heter Steve Hill og som har en kristen tjeneste, men denne karen er fra Canada. 
Steve var pastor i noen større menigheter i en årrekke. I dag reiser han heller rundt og besøker folk i ulike land. Steve er en av mange som de siste årene har begynt å gå inn for organisk og ikke-hierarkisk menighetsliv.

Lenge har det vært vanlig å bygge kirker for deretter å invitere folk til kirken. Steve ser en motsatt strategi i Bibelen i Lukas 10 der Jesus sender ut sine disipler og ber dem ta med seg minimalt på reisen. De får beskjed om å ta inn hos vennlige folk. Slike hjem kan så være starten på nye menigheter, mener Steve, hvis de som bor der velger å bli kristne. Et slikt opplegg krever minimalt med ressurser.

Steve mener man skal konsentrere seg om Guds rikes verdier, og ikke tenke at man skal bygge menigheter. På Facebook skriver han: 


“Jesus did not ask us to declare the church. He asked us to declare the Kingdom. Where the Kingdom is declared and practised, He can build His church. Most of our teaching and practice is about how to build the church. If that is His job why do we do this?” 

Steve Hill synes også det er feil at kristne fra Vesten dytter vestlig kultur inn i menighetslivet når man misjonerer i andre verdensdeler. I løpet av kvelden var vi innom mange slike interessante poenger.
Du kan lese mer i boken til Steve og kona hans. Du finner lenke til boken på nettsidene til Steve Hill.

Are Karlsen var en av de andre som var invitert, og det er han som har tatt bildet av Steve. Jeg selv holder stålampen bak gardinen slik at det blir også litt lys bakfra. "Simple Church" heter vel dette på engelsk.

Du er ikke alene om du har begynt å sette spørsmålstegn ved tradisjonell kultur og struktur i kristne kirkesamfunn. Over hele verden, kanskje til og med bare noen kilometer unna deg, fins det folk som har begynt å tenke menighetsliv og misjon på en annen måte.

Kommentarer