Gå til hovedinnhold

Givende samtaler mellom kristne

Samtaler i menighetslivet er noe jeg har skrevet positivt om mange ganger. Tidligere har jeg også nevnt det paradoksale at når predikanter møtes, vil de gjerne samtale i grupper. Jeg har også skrevet om danske prester som opplevde det veldig positivt med samtaler. Og jeg har nevnt undersøkelser blant norske prester, de er ensomme og roper etter noen å snakke med.

Pinseavisen KS skriver at over lengre tid har noen pinsevenner og metodister hatt samtaler om lik og ulik tro. Å samtale sammen er altså så uvanlig i Tradisjonen at man havner i avisen. Det er rart, for i Bibelen skrives det om måltidssamlinger i hjemmene der alle skulle lære av hverandre. Normalen skulle være at man samtaler. Men normalen i dag er at tyngdepunktet ligger i gudstjenester med monologer.

Samtalegruppen mellom en del ledere fra pinsevennene og metodistene har nå sendt en sluttrapport til toppledelsen i organisasjonene i håp om at det kan bli flere samtaler. Min oppfordring er: Ikke vent på toppledelsen. Ikke vent på at tradisjonsstrukturene skal endres. Som kristen er du et fritt menneske og kan starte samtaler i dag med hvem du vil.

Hvorfor krever ledere andre regler for dem selv? 
Oversettere fjernet ordet samtale fra Bibelen
Monologer glemmes. Samtaler huskes
Det var ikke vanlig med prekener i urmenigheten
Pinsevenner mener gudstjenesten er pliktløp

Kommentarer

Anonym sa…
Tommel opp! :)

Benedicte