Gå til hovedinnhold

Hun ble abortert, men overlevde og vokste opp.

 
Har du hørt om begrepet "Abortion Survivor"? Nå har jeg sett flere filmklipp om folk som har overlevd abort. For eksempel Gianna Jessen (se lenke under) ble som liten jente sprøytet full av gift som skulle drepe henne i løpet av et snaut døgn i hennes mors liv. Men hun overlevde. Så vidt. Hun er nå i trettiårene.

Gianna ble abortert så tidlig på morgenen at abortlegen som satte giften i henne dagen før, ikke hadde kommet på jobben ennå. Dermed var det noen andre som tok hånd om henne og dro til legevakten. Hadde abortlegen vært på jobb, ville han ha avsluttet livet hennes.

Med skader etter giften ble hun adoptert og vokste opp. De nye foreldrene trodde ikke hun skulle klare å gå, men i dag reiser hun rundt og forteller sin historie. Nå har det hele også blitt spillefilm.

Et vanlig argument for abort er at barnet er kvinnens kropp som kvinnen må få bestemme over. Men når barnet er ut av kroppen, da har man i enkelte land rettigheter lik alle andre, og barnet skal få livreddende hjelp. Det var president Bush som for ti år siden fikk gjennom en ny lov som gir abortoverlevende rettigheter. Obama har en annen holdning her.

I Canada blir 50 barn hvert år lagt til side for å dø, i følge offentlig statistikk. De har overlevd aborten, men får ikke hjelp slik kanadisk lov garanterer.

Her er bloggeren som for en drøy måned siden avslørte de 491 lovbruddene i Canada ved å grave i offentlige statistikker. Saken vokser i Canada nå. Man etterspør hvorfor det ikke har vært etterforskning osv.

Her er Gianna Jessen som overlevde abortgiften og aborten for over tretti år siden.

Her synger Gianna Jessen til spillefilmen som er basert på hennes historie (men som ikke er helt lik).

Melissa Ohden er en annen overlevende etter abort. Hun er en av de få som har overlevd abortgiften uten noen skader (filmen øverst).

Kommentarer