Gå til hovedinnhold

Noahs ark: Noen argumenter for at den fantes

I VG i dag står det om nederlenderen som har bygd en kopi av Noahs ark. Johan Huibers har egentlig bygd to arker, en i full størrelse og en i halv størrelse. Kan det være mulig at Noahs ark fantes og at historien er sann?

Fossillagene forteller om en storflom og at vannreserver under havet må ha strømmet ut. Avanserte havdyr er begravd i de nederste lagene, avanserte landdyr er begravd i de øverste lagene. Det er en myte at de nederste lagene består av enkle dyr.

Fossillagene vitner også om dyr fra ulike klimasoner som ligger i massegraver viklet sammen i hverandre. Flommen må ha vært enorm når den har fått til slikt.

Man finner også fossiler av trær som strekker seg gjennom mange fossillag, i perioder må flommen ha begravd ting relativt sakte og forsiktig lag for lag. Men ikke så sakte at treet råtnet bort i mellomtiden. Slike flerlagsfossiler vitner om at hvert lag ikke kan representere millioner av år.

Man har funnet DNA-spor og mykt vev i dinosaurfossiler, noe som tyder på at flommen skjedde for ikke så veldig lenge siden. Det kan til og med fremdeles lukte fisk av fiskefossiler. Karbonmålinger viser også at fossilene er bare noen tusen år gamle.

Fossillagene stemmer altså meget bra med en global flomkatastrofe for noen tusen år siden.

Men hva med selve skipet? Fins det en mulighet for at skipet har eksistert?
  • Noah skulle ta med seg kun dyr som puster gjennom nesen. Altså ikke fisk, insekter, planter osv.
  • Noah skulle ta med kun erketypen av hvert dyr, ikke alle variantene av hvert dyr. Det betyr omkring 8.000 (16.000) individer, noe det var plass til i arken.
  • Noah sto fritt til å ta med unge små dyr, og ikke store voksne dyr som spiser mer og som tar mer plass.
  • Folk har studert historien om Noah nøye og funnet ut at den teknisk sett er mulig når det gjelder antall dyr osv. Ved ett punkt virker den dog usannsynlig, hvordan skulle Noah klare å fange alle dyrene? Her må man i tilfelle over på tro. I Bibelen står det at Gud sendte dyrene til Noah, han slapp å fange dem.
I Arraratfjellene har man funnet restene av noe som kanskje er et gammelt skip og enorme drivankere. Over hele verden fins det gamle flomhistorier som forteller at 8 personer overlevde. Det er derfor ikke usannsynlig at Noahs ark fantes.

Man har gjerne tusen spørsmål til en slik historie. Hvor ble for eksempel all vannet av? Og det kan da umulig ha vært nok vann til å dekke hele kloden, tenk bare på de høyeste fjellene? Det enkle svaret her er at vannet er her fremdeles og at dagens høye fjell reiste seg etter flommen. Derfor finner man fiskefossiler på de høyeste fjell i dag. Men hvor kom vannet fra? De kom fra sprekker under havbunnen. Forskere tror noe lignende skjedde på Mars...

Spørsmål og svar om Noahs ark:
http://creation.com/noahs-ark-questions-and-answers

Kommentarer