Gå til hovedinnhold

Utroskap er supert! (i følge evolusjonistene)

I Aftenposten sto det her om dagen (22. desember 2012) om fugler som parer seg på kryss og tvers slik at i hvert rede ligger det egg som har ulike fedre. Dermed føler fedrene ansvar for å varsle hele nabolaget om det kommer rovdyr. Det lønner seg med utroskap, altså.

Evolusjonen har ingen moral. Hvis det lønner seg med voldtekt, så er det ok. Lønner det seg med utroskap, så er det greit. Til og med mord er fint, for da bare fremskynder man evolusjonen. Er du dum nok til å bli myrdet, er det på sin plass, de best tilpassede bør få rang foran deg.

Fugleforskerne sier til Aftenposten: "Forskningen kan ha overføringsverdi til primater, kanskje også vår egen art, på sikt."

Fugleforskerne skal nå samarbeide med Senter for kvinne- og kjønnsforskning i Bergen. Hva man skal overføre til mennesker, skal bli spennende å høre.

Uansett er det fare for at det blir hett når de to forskermiljøene skal samarbeide. Fugleforskerne sier nemlig at hunnfuglene "er utro", mens hannfuglene omtales med mindre ladede og svikefulle ord, som om det var snakk om forretninger: "har interesser i flere leirer".

Det fins ingen objektiv mening med livet i et gudløst univers, likevel bruker man i evolusjonssammenheng ofte ordene "lønner seg". Man kan like gjerne si at det lønner seg for en planet med sin tyngdekraft å tiltrekke seg småsteiner i universet, for slik blir planeten større. Men det er ingen mening for planeten i å bli større, på samme måte er det heller ingen mening i å spre sine egne gener. Ingen av delene spiller noen som helst rolle i et univers som til slutt går mot nedkjøling og total død.

527 millioner skattekroner er satt av til fri forskning utenfor de vanlige pengestrømmene for forskning. Pengene brukes blant annet til å finne ut at 1) fugler parer seg på kryss og tvers, og at 2) fuglenes utroskap lønner seg, og at 3) funnene kanskje kan være til nytte for oss mennesker.

Kommentarer