Gå til hovedinnhold

"Inspirerande reflektioner"


"Den som vill ha inspirerande reflektioner och undervisning kan gå med till Oslo och Sandefjord och några gemenskaper som beskrivs i bloggarna Bygge Mennesker II och Are Karlsens Blog."

Setningen over er klippet fra en svensk blogg som heter missionxp. Hyggelig at folk er positive til våre tanker om menighetsliv.

Kommentarer

Anonym sa…
SJUR: Det är mycket uppmuntrande att läsa om era erfarenheter. Din blogg med sina många undervisande poster har jag lagt in på My BlogRoll för att kunna följa dig och Are och era gemenskaper.

Husmenighetstanken har en särskild välsignelse gentemot Generation X och Millennies, då de är kritiska till den av historien cementerade församlingen de möter. Här i husförsamlingen finner Generation X och Millennies en ny form som de saknar där de kan vara delaktiga, sharing in fellowship, koinonia.

Rich blessings, Sjur
från grannlandet
//Dag Sr
Jönköping Sverige

PS Orkanen Per (Tack Norge för namngivningen!) har skakat om den svenska Västkusten, Götaland och Svealand, från Strömstad till Österskär. Läste t.o.m. en svensk bloggrubrik på morgonen "Guds vrede?". Tja, vi både ler och vet att Herren talar i såväl den stilla susningen som i storm och orkan...
Sjur Jansen sa…
Takk for hilsen, Dag! Jeg vil si det samme: oppmuntrende.

Så du positivt på husforsamlinger allerede for 30 år siden? Fortell gjerne mer om dette på bloggen din. Har argumentene for eller mot husforsamlinger, eller "klimaet", endret seg siden den gangen?