Gå til hovedinnhold

Danske prester har oppdaget hvor fint det er å ha en venn

- Det er absurd at vi ikke har samarbeidet på denne måten tidligere, sier den danske sognepresten Sofie Frost Bondorf til avisen Kristeligt Dagblad. Slitne danske prester har 60-70 timers arbeidsuke med all verdens kirkeaktiviteter for barn, unge og eldre.

34 prester testet i fjor hvordan det var å gå sammen i mindre grupper for diskutere ideer og snakke sammen. Prestene har gjennom året blitt såpass kjent med hverandre at de vet at de kan ringe en prestevenn hvis det skulle være et problem.

Dette ligner på fordelene som er i husmenigheter. Når man er få samlet, blir det mer samtale, og man blir bedre kjent, og dette fører videre til at man har noen å ringe hvis livet butter i mot.

Enkelte prester sier også at gruppene har motvirket ensomhet. Samarbeidet har også ført til at prestene deler på oppgaver slik at i nesten halvparten av dem nå makter å ikke sprenge femdagersuken. En prest fikk anledning til å besøke slektninger på den andre siden av landet. Utrolig at man nevner dette som eksempel, det viser hvor travel hverdagen til prestene er, og det viser at man ikke styrer etter verdier, men etter tradisjoner og aktiviteter.

Mitt syn er at det er bedre å gå inn for husmenigheter enn å fortsette med aktivitetskirker og religiøse tradisjoner som ikke har rot i Bibelen.

Kommentarer