Gå til hovedinnhold

Kjøttetende sædcelle med badehette


På tuppen av sædcellene er det et stoff som kan spise seg gjennom veggen rundt eggcellen. Uten dette stoffet kan ikke mennesker formere seg, for sædcellen er nødt til å trenge gjennom eggcellen og avlevere sitt DNA. (Foto: Wikipedia)

Heldigvis er sædcellene utstyrt med en badehette som dekker til stoffet, ellers hadde sædcellene spist hva som helst på veien til eggcellen. De hadde antagelig startet med å spise på celleveggene der de ble til, i skrittet til mannen.

Eller så ville sædcellene ha spist på en av de ekstremt mange cellene som finnes på veien frem til eggcellen. Problemet er at sædcellen har bare én mulighet. Når sædcellen fyrer av sitt skudd for å lage hull i eggcellen, så er det ikke flere skudd igjen i magasinet.

Men heldigvis har altså sædcellen badehette på og kan komme helt frem til eggcellen uten å sløse bort den ene patronen.

Når sædcellen er fremme hos eggcellen, fjerner eggcellen badehetten som er på sædcellen. Dermed slippes det kjøttetende stoffet fri fra tuppen på sædcellen og sædcellen klarer å lage en tunnel inn til eggcellen.

Det er en genial løsning at det er kvinnens eggcelle som fjerner badehetten. På den måten tar ikke sædcellen av badehetten for tidlig.

Et slikt system kan ikke oppstå ved evolusjon, for evolusjon skal i tilfelle skje gradvis. La oss si at evolusjonen med en rekke skrivefeil i DNA-et klarte å lage en badehette til mannen. Men det er ikke nok, for man trenger også en rekke mutasjoner i kvinnen slik at hennes kropp fjerner badehetten i nøyaktig riktig øyeblikk.

Det er usannsynlig at to ulike mutasjonsrekker skjedde med en kvinne og en mann som levde i samme skog i samme generasjon.

Og i tilfelle det usannsynlige likevel skjedde, hvordan formerte menneskene seg før mannens badehette og kvinnens badehette-fjerner kom på plass?

Hele systemet må være på plass samtidig, ellers virker det ikke. Man kan ikke trinn for trinn gjennom mange generasjoner bygge dette systemet, for systemet handler om nødvendige deler til forplantning.

Systemet er egentlig enda mer avansert. Sædcellene må også ha en bevegelig hale for å kunne komme seg fremover. Uten den motoren kan ikke menneskene formere seg.

Og for at halen skal kunne lages, må sædcellene først bade i flere ulike stoff. Også stoffene må være til stede for at systemet skal virke.

I tillegg er det slik at sædcellene har ikke nok bensin for å komme helt frem til eggcellen. På veien gir kvinnens kropp sædcellene mer bensin. Også dette må være på plass samtidig med alt det andre.

I kvinnen er det også muskler som til vanlig skyver rusk og rask ut av kroppen. Sædcellene kommer ikke frem når de må svømme mot strømmen. Heldigvis forstår kvinnens kropp at det er ankommet sædceller, dermed snus muskelbevegelsene slik at sædcellene svømmer medstrøms. Også dette må være på plass.

I tillegg må hypofysen i hjernen være på plass, det er den som bestemmer at produksjonen av sædceller skal starte. Kvinnens egg har også den evnen at det lukker seg lynraskt når en sædcelle har kommet inn.

Det er umulig å se for seg at alle systemene og delene skal ha blitt utviklet én etter én, for i mange av eksemplene kan ikke menneskene formere seg uten at alt er på plass.

Dette er nok et eksempel på at evolusjonsteorien ikke holder mål.

Kommentarer