Gå til hovedinnhold

Noen har plassert nano-maskiner i kroppen din allerede

Har du hørt om nanoteknologi? For eksempel at i fremtiden kan legene lage mikroskopiske maskiner som de sender inn i kroppen din for å rydde opp i sykdom? Og at maskinene kommer til å være bare litt større enn atomer?

Tenk hvis slike maskiner kommer i feil hender. Og tenk på den grufulle dagen da du oppdager at noen allerede har plassert slike maskiner i kroppen din uten at du har bedt om det.

Du vil bli redd og sint og gruble på hvem som har gjort dette mot deg. Kanskje var det kelneren på restauranten som plasserte de små ekle maskinene i kaffen din? Kanskje var det legen som puttet dem inn i vaksinen du fikk før utelandsreisen? Noen må uansett ha gjort det med vilje, for maskiner kan ikke oppstå ut av lufta. Men hvem? Hvem har gjort dette mot deg?

Ja, det er som en skummel science fiction-film. Men saken er at du har slike maskiner i kroppen allerede. Se filmen under.

For å forstå størrelsen: Kroppen din består av celler. De er så små at du må ha mikroskop for å se dem. Inne i cellen er det mange små dingser som gjør ulike ting. De er altså mye mindre enn cellen. En av disse dingsene heter mitokondrion. På "huden" til mitokondrion, da snakker vi om virkelig bitte bitte smått, der sitter det små maskiner. De lager energi.Alle celler i kroppen din har sånne maskiner. Uten denne energien, dør du. Ikke bare det, uten slike maskiner kan ikke celler eller liv finnes i det hele tatt. Også DNA, altså oppskriften på liv, som også inneholder oppskriften på denne motoren, er avhengig av energi fra motoren. De er avhengige av hverandre og må være på plass samtidig.

Så må du selv forsøke å tenke ut hvem som plasserte mikromotorene der.

Hvis svaret ditt er at det var bare lufta som ble sånn, eller at det evolusjon som har laget den lille tassen, da maler du deg inn i et juridisk hjørne når det gjelder senere søksmål. For når en ondsinnet lege om noen år sender en ekkel mikromaskin inn i kroppen din slik at du begynner å råtne, da kan legen løfte hendene og si "Det var ikke meg, det er bare evolusjon, du har selv sagt at avanserte maskiner kan oppstå av seg selv."

Det fins mange filmer av denne lille tassen, søk for eksempel på Youtube med ordene atp synthase.

Kommentarer