Gå til hovedinnhold

Universets alder, rødforskyvning og Bibelen

I denne filmen fra http://creation.com/ forteller Emil Silvestru om problemer som oppstår når man bruker stjernenes rødforskyvning for å måle universets alder

(Oppdatering 7. januar: Dessverre la jeg opprinnelig inn en lenke som gikk til full nedlastning av filmen, noe som førte lang ventetid før filmen dukket opp på skjermen. Lenken er nå erstattet med en lenke til nettsiden som viser filmen, da går det kjappere.) 

Spol eventuelt frem til omkring 24 minutter, da forklares bildet jeg viser i denne artikkelen. Bildet viser en galakse og en kvasar. Med rødforskyvningsmåling er avstanden 700 millioner lysår mellom dem.

Men bildet viser at det er en materiemessig kobling mellom de to elementene, det er umulig hvis avstanden er så enormt stor som rødforskyningen tilsier. Så da må det være noe feil med målemetoden som bygger på rødforskyvning. Og er det noe feil med målemetoden, da kan man ikke skråsikkert hevde at universet er omkring 14 milliarder år gammelt.

Filmen viser en del andre poenger, for eksempel at vår egen galakse ligger omtrent i midten av universet, slik jeg tidligere har nevnt. Spol frem til omkring 38 minutter. I et ateistisk univers skal ikke vi mennesker ha en slik spesialplassering.

Kommentarer