Gå til hovedinnhold

Evolusjonister synger om deres forfar sjøormenFilmen over minner meg om kristne leirkvelder fra min ungdom, men denne gjengen synger ikke om Gud som skapte verden. De synger om et lite dyr som lever i havet, en slags blind orm som ligner på en meitemark, de tror det lille dyret er deres stamfar.

Sangen er fra 1921 og er sunget av mange evolusjonister siden den gangen.

Det vesle dyret de synger om, er ikke større en tommeltotten din og heter amphioxus. De tror at fossiler av slike sjøormer er en halv milliard år gamle og at de utviklet seg til mennesker. Vel, de siste årene har man begynt å mene at amphioxus muligens er et sidespor, men poenget er det samme: De tror vi stammer fra noe lignende.

Paradoksalt nok er det er mulig å fange sprell levende eksemplarer av slike sjøormer i dag. Ja, du leste riktig. På over 500 millioner år har ikke amphioxus forandret seg. Det viser at naturen er ekstremt konservativ, noe som er det motsatte av evolusjon.

Selv ikke den enorme asteroiden som kolliderte med jorda og som drepte mer enn halvparten av alt liv på jorda, la noe som helst evolusjonistisk press på den lille ormen, den kunne fortsette som om ingen ting var skjedd og trosse de evolusjonistiske læresetninger. Ytre miljøforandringer hadde ikke noe å si for denne vesle karen, 65 millioner år senere så dens avkom akkurat lik ut. Tror altså syngende flokker av evolusjonister.

Hadde filmen vært fra en religiøs samling, ville man sagt at det er ikke lett å "tenke sjæl" i det miljøet og være den eneste personen som skiller seg ut og ikke synger med. Man ville hevdet at folks tro er basert på deres oppvekst og ikke av selvstendige tanker.


Hvis du tror at din tipp-x-oldefar var en slik orm, er det din selvstendige frie tanke basert på argumenter, logikk og motargumenter? Eller er det bare noe du har vokst opp med på skolen og på TV? Fikk du virkelig høre motargumenter på skolen?PS: Sangen gir inntrykk av at det ikke fantes for eksempel øyne den gangen for lenge siden. Men her er en av vennene til ormen:

Kommentarer