Gå til hovedinnhold

Nå er UFO-tro blitt stuerent

"Siden livet har oppstått på jorda, og universet er så stort, da må det finnes liv også andre steder." Dette er blitt en typisk uttalelse de siste årene. Hvis man tidligere sa man trodde på ufoer og grønne menn, da var man overtroisk og uvitenskapelig. Men i dag er forskerne overbevist om at det finnes liv der ute. Nå er du plutselig overtroisk hvis du mener det ikke fins liv der ute.

Det er en hake ved argumentasjonen for liv der ute, det er at argumentasjonen bygger på en antagelse om at livet på jorda er blitt til ved tilfeldigheter. Hvis antagelsen om livet på jorda er svak, da er også den videre argumentasjonen for liv i universet svak.

Antagelsen for jorda er at man tror informasjon, det vil si oppskriftene som fins i genene, kan oppstå av livløst materiale og at en fisk kan bli til et menneske.

Selv tror jeg ikke informasjon kan oppstå av seg selv. Bølgene som slår inn på stranden skriver ikke "Jeg elsker deg."

Naturlig utvalg bruker den geninformasjonen som allerede fins på jorda. De individene som har gener som passer best til endrede naturomgivelsene, overlever. Men det har ikke oppstått ny informasjon av den grunn, altså informasjon som ikke fantes før på jorda. Og det er nettopp ny informasjon i genene som trengs for storevolusjon.

Det er i tilfelle bare mutasjoner som hypotetisk kan lage ny informasjon, men undersøkelser viser at mutasjoner skader oss ved å ødelegge den informasjonen som allerede fins. I noen få tilfeller kan ødelagt informasjon faktisk være en fordel, men man må uansett spørre hvordan informasjonen først kom til.

Hvis du har stor tro på mutasjoner, da kan du ta en helsetur til de ødelagte atomkraftverkene i Japan.

Mitt syn er at livet på jorda ikke har oppstått av tilfeldigheter. Og med det som utgangspunkt spør jeg: "Når det ikke gikk her, hvorfor skulle det da gå andre steder?"

Kommentarer