Gå til hovedinnhold

Misjon slik Jesus viste


En liten dugnadsgjeng kan puste ut etter at boken Lukas 10-manualen i kveld ble sendt til trykkeriet. Forfattere er Steve og Marilyn Hill fra Canada. Jeg traff Steve i fjor hjemme hos ekteparet Kvelstad noen kilometer unna der jeg bor.

Selv har jeg en del år nå gått inn for husmenigheter som ramme for kristne samlinger. Jeg synes store scenebaserte kirker ikke gir gode nok rammer for å kunne bygge mennesker. I hjemmene har man bedre tid, og bedre mulighet til å leve ut hverandre-verdiene. Og når man møtes som venner, uten hierarkiske posisjoner, da er det lettere å bli en del av det som kalles det allmenne prestedømme.

I det nye testamentet står det mange steder at de første kristne holdt samlinger i hjemmene, de bygde ikke kirker.

Men hva da med misjon? Er det mulig å forene ikke-hierarkiske husmenigheter med misjon? Må ikke misjonærer bygge kirker dit de kommer? Må de ikke lære opp nye menigheter i vestlig kirkekultur? Må de ikke vise hvordan man snekrer scener og ansetter hovedpastorer, underpastorer og musikkpastorer?

I boken forteller Steve og Marilyn om hva Jesus sier om misjon i Lukasevangeliet. Det må jo være et godt utgangspunkt for kristne. I Lukasevangeliet kapittel 10 sier Jesus at misjonærer skal finne et fredelig hjem og være gjest der. Aha! Igjen ser man at det foregår i hjemmene. 

Jeg håper mange vil lese boken til Marilyn og Steve, for det er en god del med dagens kirkeparadigme som bør endres.

Initiativtagere til norsk oversettelse av boken er Inger Johanne og Magne Kvelstad. De har motivert i gang en del venner som har holdt på i flere måneder med dette prosjektet.

Les om boken på Steve Hills nettside.

Boken vil koste omkring 150 kroner på norsk, og du kan bestille den ved å sende e-post til Kvelstad her: team777@start.no eller her.

Kommentarer